top of page

Вино-ръководство към "Междузвездни войни"


Изборът на правилното вино сред огромната селекция от предложения често изглежда като навигация в галактиката. "Междузвездни войни: Силата се пробужда" постави нов боксофис рекорд в последно време — така че очевидно има много хора, които споделят нашите симпатии към епичната филмова поредица.

Основните герои от първоначалната трилогия имаха силен, отличителен характер, точно както вината имат уникален стил - и героите, с които се идентифицирате, могат да ви дадат известна представа какво би си заслужавало да пиете.

С въвеждането на нова генерация герои в епизод VII, по-долу ще откриете 13 основни герои от Светлата и Тъмната страна - и техните еквиваленти в света на виното.

Принцеса Лея Органа: BERGULÉ ПИНО НОАР

Защо?

Смела, безстрашна и преливаща от енергия и решимост, Лея е една от главните фигури зад галактическата гражданска война. Въпреки че в рода й има мрак - под формата на Дарт Вейдър - тя е чиста светлина, като това вино с прелъстителна дълбочина.

Люк Скайуокър: APLAUZ МЕРЛО

Защо?

Скайуокър е неловък и несигурен в младостта си, като истинската му идентичност остава скрита до по-късен момент от живота му, когато осъзнава истинския си потенциал като джедай.

По подобен начин APLAUZ МЕРЛО изисква време, за да омекнат танините му и примамливите му вторични аромати да излязат на преден план. И когато го сторят, това вино оставя усещане за шедьовъра, който е било предопределено да бъде.

R2-D2: BERGULÉ СОВИНЬОН БЛАН

Защо?

Веселият малък дроид винаги е на мисия, и винаги успява — точно както совиньон блан успешно постави България на картата като първокласна страна-винопроизводител. Освен това то, подобно на дроида, е енергично, оживено и винаги надеждно.

Дарт Вейдър: APLAUZ МАВРУД

Защо?

Няма по-тъмна страна на света на винопроизводството от известното като "черно вино" Мавруд, югозападна България. Там сортът лозя мавруд достига най-дълбоката си като цвят и минерализация разновидност, като стабилната структура от танини и киселинност му придават дълготрайност, точно като запазващата живота черна броня на ситския лорд Вейдър.

Оби-Уан Кеноби: BERGULÉ МЕЛНИК

Защо?

Дългогодишен джедай и учител, Оби-Уан е за Силата това, което вино Мелник е за тероара: въплъщение на израза му. Виното, подобно на стария джедай, излъчва елегантност, грациозност и сложност, към която се стремят всички други.

Фин: FAMILY TRADITION КЮВЕ

Защо?

Фин отказва да се приспособи и да остане сред щурмоваците на Първия орден, избирайки да изразява своята индивидуалност, точно както кюве-тата изразяват отличителния си тероар, което ги различава от комерсиалното божоле.

Кайло Рен: APLAUZ МЕЛНИК 55

Защо?

Въпреки че официално е преминал на Тъмната страна, Кайло Рен все пак понякога клони към Светлата, тласкан в две противоречиви посоки - подобно на този сорт червени лозя, . И Рен, и виното демонстрират свежестта на младостта, съчетана с мрачна пикантност, която произлиза от тъмни помисли.

C-3PO: BERGULÉ САНДЖОВЕЗЕ

Защо?

Този 3PO дроид е програмиран за етикеция и протокол и владее над 6 млн. форми на комуникация, така че бихте желали той да бъде вашият номер 2. Стегнат и с британски акцент, той стои точно на място на всякакви предвзети мероприятия, но може също така да се справи и сам, ако обстановката стане малко по-груба.


Подбрани публикации
Постове
Архив
Последвайте ни
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page